Raakasuklaata

11 Kes

Nokkos-smooti

Aamu alkoi pienellä joogalla, ja jatkui tällä, eli nokkosta, vattuja, puolikas bansku, kookosvettä ja muutamaa superia. Jälleen yksi sadepäivä töissä, superpaljon energiaa töitten jälkeen jota purin salilla! Sen jälkeen olikin oikein etukäteen suunniteltu muutaman reseptin testaus; Appelsiini-fenkoli-cashew-salaatti, sekä punajuurta pähkinätäytteellä.

Molemmat bongasin Sanniksen päiväkirjat-blogista, ja tuunasin hieman omaan makuun. Fenkoli ja aplari on yksinkertaisesti pilkottu pieneksi, lisätty kourallinen cashew-rouhetta ja päälle gojimarjoja.

Punajuuriviipaleiden väliin surautin liotetuista cashew-pähkinöistä tahnan höystettynä ripauksella suolaa, meiramia ja tamaria. Sannis nimitti näitä punisravioleiksi 🙂 Maku oli tosi kiva, ja paljon voi saada vaihtelua tahnan mausteilla.

Koska energiaa oli, raakasuklaasessio sai vuoronsa illallisen jälkeen. En sitten tiedä miten viisasta, voi olla etten nuku ihan heti, maistelu kun kuuluu olennaisesti asiaan 😉

Testausta

Isot kimpaleet kuvassa ovat vakkareitani, eli peruspohjaan tuunattu ashwagandha-muira puama-suklaati sekä kaakaonibseillä, mulpereilla ja siitepölyllä höystetty kaveri. Testasin tänään useita muutaman viime viikon aikana mielessä pyörineitä herkkuja. Vasemmassa laidassa lautasella köllöttää suklaakuorrutteisia balleroita, joissa toisissa löytyy sisältä manteli-taateli, (suola), mulperi, vanilja-pallo. Toisissa taas makuvivahdetta antaa inkamarja.

Neljä seuraavaa palleroa sisältävät kukin paahdetun hasselpähkinän joka on piilotettu luomu-marsipaanin sisään!

Oikeassa laidassa suklaata kookosvoi-nokareilla sekä ihanan rapea makeista tattarirouskuista tehty konvehti.

Huuma-raakasuklaan perusohje

250 g kookosöljy

1/2 rkl vaniljajauhe

1/4 tl laatusuola

1-2 rkl agavesiirappi tai vaahterasiirappi

2 dl raakakaakaojauhe

1,5 dl carobjauhe

1/2 dl lucuma

(1 tl soijalesitiini)

1 dl mulpereita jauhettuna (valinnainen, antaa karamellimaista makua)

Laita pakkaseen puoleksi tunniksi ja sitten jäkikseen. Säilynyt mulla aina niin kauan kuin on ollut tarvis, ts. ei ole montaa viikkoa jääkaapissa kuleksinut.

Tähän suklaapohjaan lisään joka kerta vähän eri juttuja, suosikki on tällä hetkellä ”libidosuklaa” ashwagandha-muira puama-tujauksella, tuo jotenkin karamellimaisen maun suklaaseen, tai sitten olen ainut joka sen maistaa niin 😉 Muita ainahyviä ovat saksanpähkinät, gojit, siitepöly ja kokonaiset mulperit. Kaakaonibsejä lisää oikeastaan jokaiseen makuun, eli ne ovat perussettiä tuoden myös ihanaa rouskuvuutta.

Kookosöljy pohjana on itselleni mieleisemmän makuinen kuin kaakaovoi, en jotenkin pidä kaakaovoin mausta ainakaan isona määränä. Suklaa sulaa hieman helpommin, mutta jääkaapista sitä aina haenkin.

Onnistunein kokeilu tänään oli ehdottomasti tattarirousku, mutta myös kookos ja marsipaanit ovat nannaa, ja itseasiassa kaikki muutkin 🙂 Tässä vielä kuva aiemmista balleron pyörittelyistä, kun suklaa ei ollut mukana kemuissa:

Kuten kuvasta voi arvata, päällä on kookosta, mulperirouhetta ja carob-lucumaa. Sisältä löytyy taatelipainotteista massaa, jossa mukana vaihtelevasti myös pähkinää, viikunaa, vaahterasiirappia ja vaniljaa. Katosi parempiin suihin alta aikayksikön kun mieheke löysi rasian jääkaapista…

Advertisements

2 vastausta to “Raakasuklaata”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Suklaatia ja kakkuja -raakana « huumassa - heinäkuu 12, 2012

    […] perusohje löytyy täältä, ja tällä kertaa höysteiksi pääsi sydänkonvehteihin mustaa kirpakkaa mulperia ja levymuotoon […]

  2. Lomalainen « huumassa - elokuu 25, 2012

    […] perusohje täällä, ja sekaan vaan […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: