Villipestoa ja tattarikeksejä

19 Kes

Ne eivät tällä kertaa liity kuitenkaan toisiinsa… Sunnuntaina keräsin töissä matkan varrella sen verran villivihreitä mukaan, että pesto-ohje pompsahti mieleeni kukkakirjani takaosasta. Silppusin miniteharissani voikukanlehtiä, paria eri poimulehteä, luomubasilikaa, vuohenjuurta, villioreganoa ja siankärsämöä pienen pieneksi ja lisäsin reilusti oliiviöljyä sekä mausteiksi suolaa, kourallisen pähkinämurua sekä ripauksen pippuria. Lisätä voisi myös vaikkapa parmesaania, mutta ilman sitä ja pähkinöitä pesto säilyy parikin kuukautta kylmässä. Itse en kyllä säilyttele niin kauan…

Pestoa meni sellerin mausteeksi päivän salaattiin:

…jossa mukana myös:

Ihan ite idätettyä!

Krassikin onnistui skeptisyydestä huolimatta, ja maku oli aivan kohdillaan 😉 Punajuuriin heitin marinaadin oliiviöljystä, aavesiirapista, tuoreesta oman pihan timjamista ja suolasta. Paahto uunissa 200 C puoli tuntia. Yksinkertainen on jälleen pop.

Kiitos Keittiökameleontin ohjeen sain inspistä tehdä idätetystä tattaristani keksejä. Muuntelin hiukkasen ohjetta jo raparperin puutteenkin vuoksi, mutta hyviä nakerrettavia tuli, maistuivat tänään vaelluksellakin alppijärven rannalla!

Tattari-Inka keksit

4 dl idätettyä tattaria

2 dl hasselpähkinäjauhe

2 dl taateli (käytin medjool)

0,5 dl amarantti pops

1/2 tl vaniljaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl kaardemummaa

1 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia (maun mukaan)

kourallinen pienen pieneksi hakattua kuivattua inkamarjaa

Surauta kaikki ainekset inkoja lukuunottamatta sauvasekoittimella tasaisehkoksi (rouheiseksi taikinaksi, kuten Keittiökameleontti kuvaili). Lisää lopuksi inkat ja muotoile pellille sopivan kokoisia ohkaisia keksejä. Paistelin itse 120C joku 40 min, riippuu hieman minkälaisen koostumuksen tahtoo. Nautiskele teekupposen kera kesäillassa 🙂

Niin, siellä alppijärven rannassa oli enemmänkin seuraa, bongaapa gemssilauma tästä kuvasta:

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: