Raakasuklaakaakku

26 Kes

Suosikkitorttu

Tämä on ehdoton suosikkikakkuni, joka on saanut alunperin inspiraation Virpin blogista (en löytänyt tähän hätään hänen reseptiään). Olen tuunannut kakkua pikkuhiljaa omaan makuuni täydelliseksi, ja kun nyt taas pitkästä aikaa sitä tässä maistelen, on pakko jakaa ohje muille herkkusuille! Kakku on raaka, helppo valmistaa ja ennenkaikkea suussa sulava. Sen kannattaa ehdottomasti antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua, jotta maut tiivistyvät, maku oikeastaan vain paranee säilytyksessä. Korostan, kakku on koukuttava.

Suosikki raakasuklaakakku

(vuoka 18 cm läpimitta)

Pohja:

3-4 taatelia

1-2 kuivattua viikunaa

1 dl pähkinöitä tai manteleita (esim. cashew, saksan- tms.)

1/2 dl kaakaojauhe/carob (sekoitan itse sen puoli desiä näistä kahdesta)

1/2 tl kaneli

rip. suolaa

Teharilla hienoksi muruksi. Älä anna kuivahkon koostumuksen hämätä -painautuu hyvin irtovuoan pohjalle tiiviiksi!

Täyte:

2 kypsää avocadoa (tai 1 iso)

2 rkl agavesiirappia

1/2 dl kaakaojauhe/carob (jälleen sekoitan)

ripasu suolaa

1/2 dl kookosöljy sulana

1/2 dl kaakaonibs

Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen puoleksi tunniksi, siirrä sitten jäkikseen. Anna olla vähintään seuraavaan päivään ja nauti! Koristele pähkinärouheella, mintunlehdillä tai tarjoile vaikkapa jonkun raikkaan marjan kera.

Varo, vie kielen mennessään!

Tähän on ehkä pakko koittaa yhdistää minttu joku kerta, sen verta hyvältä jo pelkät piparmintun lehdet kylkiäisinä maistuivat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: