Ukkosillan keksejä

9 Hei

Sain tänään vaellukselta tultuani oikein inspiraation kekseihin ja karkkeihin, lähtien jälleen kerran idätetystä tattarista jota oli jääkaapissa jäljellä. Tein siitä jälleen kerran erilaista versiota, niin keksien kuin palleroitten muodossa.

Tattaritaikinaan meni:

Idätettyä tattaria joku 3 dl

Saman verran yhteensä seuraavia (en koskaan mittaile testaillessa, ja suosittelen myös muille maistamalla kokkailua ):

Kuivattuja viikunoita pari

Kuivattuja taateleita

Rusinoita

1 kuivattu päärynä tms.

Pellavarouhe pari rkl

Amarantti pops

Ripaus happomarjoja

Sekä: vanilja, kaakaojauhe/carob, lucuma, toco, agavesiirappi, suolaripsaus

1/2 dl kookosöljy

Kaikki tehosekoittimessa muruksi, paitsi toiseksi viimeisenä lisäsin tattarin jotta ei mene ihan muussiksi vaan jää rouheista koostumusta, ja ihan viimeisenä kaadoin sekaan sulan kookosöljyn ja sekoitin käsin. Muotoilin ohuita keksejä pellille ja paistelin kiertoilmassa (120 C) luukku raollaan ainakin puoli tuntia. Jos olis kuivuri, toimis mainiosti myös. Hirmu hyviä keksejä tuli, ja päätyvät huomenna evääksi vuorelle 🙂 Kaikki taikina ei mahtunut pellille, joten päätin testata myös karkkimaisia palleroita samasta setistä. Jääkaapissa jähmettyivät nopeasti, ja tupsautin vielä päälle kookoshiutaletta kaunistamaan. Varsinkin raakaversioissa happomarja antaa ihanan kirpsakan häivähdyksen makuun!

 

Sitten pääosan esittäjänä onkin kookos, tuo ihana suosikkipähkinäni! Mies oli avannut uuden yksilön eilen, ja päätin että lihasta on tehtävä jotain ennenkuin se menettää makunsa jääkaapissa lojuessaan. Niinpä syntyi mahtavia kookospalloja, sekä puolestaan keksiversiot niistä kokeilumielessä!

 

Kookospallot/-keksit

1 pienen kookospähkinän liha

1/2 dl hasselpähkinäjauho

5 kuivattua taatelia

2 kuivattua viikunaa

Vaniljaa, rip. suolaa, rommiuutetta tippanen

Lucuma 2 rkl

Kaakaojauhe 2 rkl

Carob 2 rkl

Agavesiirappi 2 rkl ja lisäksi hieman vaahterasiirappia maun mukaan (antaa ihanan karamellimaista makua)

Maistele (!), muotoile palloiksi ja pyöräytä vielä kookoshiutaleissa. Jääkaappiin/nautittavaksi.

Kokeilin myös samasta massasta pari keksia uunissa (kiertoilma 120 C luukku auki puolisen tuntia) ja tuli kyllä mainioita niistäkin!

Näitä kelpaa nakertaa kun ulkona sataa taivaan täydeltä, ja osan pakkaan mukaan huomiselle, kun luultavasti saa taapertaa tuolla ulkona sateessa 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: