Lumisen päivän kohkailuja

13 syys

Tänään oli kovin talviset olosuhteet vuorella tarpomiseen 🙂 Kuva kertoo kaiken tarvittavan, korkeutta siinä on 1800 m. Kylässä sen sijaan sataa vettä tasaiseen tahtiin. Mutta ei huolta, ei se talvi vielä jää Alpeillekaan, viikonlopuksi on luvattu milteipä shortsikeliä.

Sateinen ja luminen päivä saa viihtymään ulkoilun jälkeen erityisen hyvin sisällä ja hellan vieressä! Käytin ensimmäistä kertaa linssejä itse, ja niistä osa päätyi tomaattiseen pataan, osa itää vieläkin astiakaapissa. Täytyy tunnustaa että se miksi ylipäätään käytin linssejä, johtui vahingosta. Luulin liottavana kuivia kikherneitä.

Joo, en siis tunne kumpaistakaan järin hyvin, mutta kuitenkin jokin sanoi päässäni katsellessani kattilassa porisevia linssejä, etteivät ne olleet kikherneitä. Erehdyin luulemaan pakkauksen italiankielistä etikettiä muuksi kuin mitä se oli 🙂

Porhalsin kauppaan pyörällä tukka putkella ostamaan kikherneitä, jotta pystyin kokeilemaan Outin nerokasta reseptiä kikherneistä tehdyistä Blondies-paloista. Tokihan sitäkin oli sovellettava hiukan, koska makuhermoni tunnistivat valmiissa tuotteessa heti pullan aromin! Pyyhkäisin päälle kanelia ja kaardemummaa, ja avot; korvapuusti! Pieni sipaisu kookosöljyä (tai miksei vaikka ehtaa voita) ei myöskään pahenna lopputulosta. Outin kuvat ovat niin kauniita että hädin tuskin kehtaan jakaa omiani, mutta tässä yksi otos. Ja seuraavalla kerralla tuunaan nämä palaset jo valmiiksi jokseenkin pullamaiseen muotoon…

Koska pyörittelin kikherneitä, jatkoin seuraavana hummukseen, ensimmäistä kertaa sitäkin.

Resepti löytyy täältä, ja vallan hyvää tuli!

Lisäksi niistä liotetuista vahinkolinsseistä valmistui hyvä pataruoka. Heittelin sekaan mututuntumalla mausteita, yrttejä ja loput sekä pekonista että salamista jotka kaapissa oli viikonlopun jäljiltä. Sitä lähden kohta aterioimaan. Kuvaa en laita, koska linssi ei ole mikään esteettisyyden perikuva…

Jälkkäriksi saattavat maistua vaikkapa nämä ihanuudet, joissa tällä kertaa mukana myös muikea musta mulperi! Siitä saa kirpakkuutta, tavallisesta mulperista taas toffeemaisuutta!

Vanoffe

Advertisements

Yksi vastaus to “Lumisen päivän kohkailuja”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Syksy keittiössä « huumassa - syyskuu 22, 2012

    […] syysherkku, toffeinen omenapiiras muunneltuna eräästä viime aikoina löydetystä Outin huippureseptistä. Painelin pikkuvuokiin kanelilla ja kardemummalla ryyditettyä Blondies-taikinaa, esipaistoin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: