Kesäkakku mansikasta

29 touko

IMG_0069

Tänään ostin extempore mansikoita kaupasta ja niitä aikani tuijoteltuani päätin että ainoa oikea tapa käyttää ne kesäisenä päivänä on rehti mansikka-kermakakku. No, rehti ja rehti, gluteeniton ja sokeriton, mutta hyvin se upposi kertarysäyksellä talonväen suihin!

Kakkupohja lähti liikkeelle ihan perusohjeella, mutta en päässyt munia pitemmälle kun päätin testata sokerin sijaan banaania. En itse pidä banaanin ja suklaan yhdistelmästä kakkuja leivottaessa, mutta peruskakussa toimii yhtä hyvin kuin banaaniletuissa jotka ovat olleet nyt pinnalla blogeissa. Kakun väliin pääsi tuoreiden mansikoiden lisäksi myös jämäpätkä raparperia ja hitunen vadelmahilloketta.

Gluteeniton mansikkakakku

Pohja:
2 munaa
1 banaani
1 tl leivinjauhe tai 1/2 tl sooda
1 dl jauhoja, itse laitoin 1/3 hasselpähkinää ja loput gluteenitonta sekoitusta

Blendaa banaani ja munat vaahdoksi, lisää jauhot, paista uunissa 175C n. 25 min.

Täyte-ehdotus:
Pohjan kostutukseen nokkosjääteetä tai mitä vaan makeahkoa
Raparperin varsi, jota pehmennetty uunissa hunajan kera noin vartti
Mansikkaviipaleita
Vähän vattuhilloa tms.
Kermavaahtoa

Ja eikun läjään vapaalla tyylillä! Ja ääntä kohti…

IMG_0063

IMG_0071

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: